KÖRKORT

Öppettider
mån- fre, 7.30-17.00

Centralg. 30
840 70 Hammarstrand

0696-103 11

Veronica 070-658 13 48

trafikskola.h-strand@hotmail.com

TA KÖRKORT!

Som elev hos oss planerar vi tillsammans hur du på ett smidigt och effektivt sätt får ditt Körkort!

Vi lägger upp en plan med dig som Elev när du vill boka teoriprov och körprov.
När du kört 6-10 lektioner kommer din lärare att informera dig om hur många körlektioner du kommer att behöva fram till uppkörningen, detta är dock bara en uppskattning.

Din privata handledare får gärna vara med på körlektionerna. Då hjäper vi din handledare med vilka moment ni ska öva mer på hemma. 

Vi åker in till Östersund på stadskörning (som är obligatorisk) under utbildningen. Den innefattar riskfyllda moment som av- och påfarter på mer trafikerad landsväg, planera, fullfölja och avbryta omkörning. Under perioden 1/11-15/3 ingår även mörkerkörning. Övrig tid sker utbildningen teoretiskt.

Riskutbildningarna är obligatoriska, Dock innan teoriprovet.

Trafikskolan använder sig av alkolås i bilarna.

Hur snabbt vill du ha ditt körkort? Om du vill ha det så fort som möjligt är kanske en intensivutbildning något för dig?

Kontakta oss så hjälper vi dig hela vägen fram till körkortet!

 

KÖRKORTSTILLSTÅND
För att snabbt komma igång med ditt körkort är det bra att du i god tid ansöker om körkortstillstånd. Det kan du göra här: 
http://www.korkortsportalen.se/ eller så kommer du in till oss så hjälper vi dig med synundersökning och ansökan.


PRIVAT HANDLEDARE
För att kunna övningsköra privat krävs en godkänd handledare. Ni går tillsammans eller själv (om handledaren har en godkänd kurs)  på en introduktionsutbildning. En introduktionsutbildning är ca 3 timmar exkl rast och paus. Under utbildningen får du information om bland annat vad du som handledare har för ansvar vid övningskörningen, vilka krav och bedömningskriterier som gäller vid förarprov (kunskapsprov och körprov) och hur viktig körerfarenheten är för trafiksäkerheten. Man diskuterar på vilka sätt handledare och elev kan tolka samma trafiksituation olika.  Kontakta körskolan så hjälper vi er med det.